VR-peli

Mikä on virtuaalitodellisuus (VR)?

(Lint taskusta) – Uusi muotisana tekniikan ihmeellisessä maailmassa on virtuaalitodellisuus eli VR. Älä erehdy uskomaan, että se on upouusi tekniikka; se ei ole, mutta se ei tarkoita, ettei siitä kannata innostua.

Olet tullut oikeaan paikkaan, jos mietit mitä virtuaalitodellisuus on ja miksi sinun pitäisi olla alushousut tai housut kierretty sen päälle.

Selitämme, mikä virtuaalitodellisuus on, miten se toimii, ja laitteet ovat todella käytettävissä, urheilupelit käyttävät tätä hämmästyttävää tekniikkaa, josta voit oppia.

Mikä on virtuaalitodellisuus (VR) ja miten se toimii?

Ensinnäkin sinun on ymmärrettävä, mitä virtuaalitodellisuus on. Nimi antaa sen pois: se on tunne olla maailmassa, jota ei ole olemassa. Emme puhu eksymisestä kirjassa tai unelmoinnista valokuvasta tai piirustuksesta, vaikka nämä ovat myös teknisesti virtuaalitodellisuuskokemuksia.

Virtuaalitodellisuus on tietokoneella luotu ympäristö, jonka avulla voit olla vuorovaikutuksessa 3D-maailman kanssa, joka ei ole todellista, pitämällä pään päällä olevaa näyttöä ja käyttämällä jonkinlaista tuloseurantaa. Näyttö jaetaan yleensä silmiesi kesken, mikä tuottaa stereoskooppisen 3D-efektin stereoäänellä, ja yhdistettynä tekniikkaan ja tulojen seurantaan se luo interaktiivisen, realistisen ympäristön, jonka avulla voit tutustua tietokoneen virtuaalimaailmaan.

Virtuaalitodellisuus voi saada sinut tuntemaan olevasi fyysisesti ja henkisesti läsnä. Kun käännät strategiapelit, ympäröivä maailma kääntyy kanssasi, joten minkä tahansa maailman muodostama illuusio ei koskaan haalistu.

Kun katselet elokuvaa teatterissa, sekunnin murto-osainen paniikki, joka voi esiintyä, kun näytöllä tapahtuu katastrofaalinen maanjäristys, häviää heti, kun käännät päätäsi nähdäksesi vieressäsi olevan henkilön, joka syö popcornia. Elokuvat ja kirjat kuljettavat sinut erilaisiin fantasiamaailmoihin, mutta ne eivät ole maailmoja, joissa päätöksilläsi on vaikutusta.

Mikä on virtuaalitodellisuuden alkuperä?

Virtuaalitodellisuus, sellaisena kuin tunnemme sen tänään, on ollut olemassa jo vuosikymmenien ajan. Idean antamiseksi ensimmäinen päänäyttöinen näyttö ei ollut Oculus Rift, huolimatta siitä, että sitä pidetään laajalti laitteena, joka herätti VR-vallankumouksen. Sen sijaan se oli laite nimeltä Headsight, joka kehitettiin 1960-luvulla. Kuitenkin oli ei-digitaalisia edelläkävijöitä aina 360 asteen maalauksiin asti, joilla oli sama päämäärä: siirtää kokemuksesi uuteen paikkaan. Virtuaalitodellisuus on tekniikan viisas mies, eikä vain siksi, että se on ikivanha.

Viimeisten 200 vuoden aikana tekniikkaa on käytetty kaikkeen tieteestä ja lääketieteestä lentäjien koulutukseen ja auttamaan arkkitehteja näyttämään uutta pilvenpiirtäjää, jolloin ihmiset voivat kävellä sen läpi, ennen kuin yksi tiili on asetettu.

Kyllä, nykyinen painopiste on lähinnä pelaamisessa, mutta VR on hyödyllinen muuhun kuin. Virtuaalitodellisuudella on laaja käyttöalue, joka voi kehittyä vasta tekniikan edetessä.

Mikä on virtuaalitodellisuus ja miten se toimii?

Tässä artikkelissa kuvattu virtuaalitodellisuus käsittää yleensä päähän asennetun näytön, näytön, älypuhelimen tai konsolin 3D-ympäristön rakentamiseksi ja jonkin tyyppisen syöttöseurannan, kuten käden, äänen tai pään seurannan.

Tätä asetusta käyttävät tällä hetkellä useat päänäytöt, mukaan lukien Oculus, HP, HTC ja PlayStation.

(Visited 17 times, 1 visits today)